Jenni Luhta
kuvataiteilija, elokuvantekijä, kuraattori


Main Content

Online Archive: Seuraava elämä
Puheenvuoro

Festivaalin Là-bas→ Kuilu: Sirpaleet syvyydessä kaksiosaisessa seminaarisarjassa pohdittiin kysymyksiä ajankohtaisesta media- ja performanssitaiteesta fyysisissä ja elektronisissa ympäristöissä ja niiden yhteenkietoutumisissa.

Kuiluksi kutsuttu tilanne - merkin, merkitsijän ja merkityn välisten suhteiden katkeaminen ja ilmiasujen tyhjentyminen - radikalisoi uudella tavalla huolen taiteen kohtalosta. Miten elävän taide ilmaisee tuoreesti henkistä ainutlaatuisuuttaan? Entä mahdollisuus luoda mielekäs kulttuurinen ero nollasummalogiikkaan?

Mahdolliset vastaukset liittyvät teosten elementaarisen yleisösuhteen käsitteellisyyteen, kokemuksellisuuteen, teknologisuuteen ja kontekstiin - sijainteihin verkossa ja paikkasidonnaisesti. Digitaalinen multimediaalisuus muuttaa teosten suunnittelun, toteutuksen, dokumentoinnin ja arkistoinnin prosessia. Festivaalissa järjestetyt keskustelut sivusivat näitä tekijyyden vaihtoehtoja, reflektoivat taiteellisia strategioita ja myös performanssitaiteen metakommunikatiivista roolia nykymaailmassa.

Jenni Luhta osallistui Porin taidemuseossa 21.5.2015 järjestetyyn Online Archive -seminaariin puheenvuorolla Seuraava elämä.

Katso myös

Yhteisen äitimme kunnialle
Kirjoitettu puheenvuoro

Pidettiin kuva- ja performanssitaiteen tapahtumassa Là-bas→ Itse kolmantena Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 19.8.2017.

Totuudellisuuden yhteisö
(Lauri ja Jenni Luhta)

Puheenvuoro

Kansallisteatterin Lavaklubilla ja SARV:in vuosikokouksessa galleria Sinnessä Helsingissä keväällä 2016 pidetty puheenvuoro.

Taiteilijan puheenvuoro
Luonto ja performanssi

Tehtiin luentosarjassa Taide ja puhe Porin taidemuseossa 16.5.2015.